Достапни линкови

logo-print

Бугарија изгради нови 35 километри ограда на границата кон Турција


Бугарија изгради уште 35 километри ограда на границата со Турција во регионот на Јамбол за да спречи илегални преминувања на мигранти.

Во истата област веќе постои ограда со должина од 30 километри.

„Изграден е и пат“, рече регионалниот гувернер Димитар Иванов додавајќи дека поради тешкиот и непристапен терен како и непостоечка сообраќајна инфраструктура, изградбата била сложена.

Бугарија гради ограда на границата со Турција во регионот на Бургас, Јамбол и Хасково.

XS
SM
MD
LG