Достапни линкови

logo-print

Турскиот парламент пред укинување на мандатот на пратениците


Турскиот парламент во прелиминарно гласање ја поддржа ревизијата на Уставот за укинување на имунитетот на пратениците под судска истрага. Конечното гласање во врска со имунитетот се очекува да се одржи в петок, кога нацрт текстот би требало да биде усвоен од две третини на пратениците.

XS
SM
MD
LG