Достапни линкови

logo-print

Штрајк на судската администрација


архива

архива

Судската администрација од денеска повторно го активира штрајкот со цел да се исполни нивното барање за исплата на додатоци на плата во висина од 35 проценти исто како што тоа е предвидено кај судиите, јавните обвинители и службениците во јавните обвинителства. Штрајкот ќе се одвива во судовите и ќе се работат само итните предмети, а во извесен период од денот судските службеници ќе штрајкуваат пред судовите. Генералниот секретар на УПОЗ, Трпе Дејаноски и претседателот на Здружението за судска администрација Борче Мирчевски на вчерашната прес конференција изјавија дека штрајкот ќе трае се додека не се исполни нивното барање.

XS
SM
MD
LG