Достапни линкови

Вучиќ за влез на Србија во ЕУ и за блиски односи со Русија


Српскиот премиер Александар Вучиќ

Српскиот премиер Александар Вучиќ

Српскиот премиер Александар Вучиќ за време на гласањето на предвремените парламентарни избори истакна дека земјата ќе продолжи со процесот не евроинтеграција и ќе го забрза членството во блокот. Но, посочи и дека ќе ги зачуваат традиционално добрите односи со нивните пријатели на истокот, мислејќи на Русија.

Тој изјави и дека му се потребни и повеќе пратеници во Парламентот со цел земјата да ги оствари планираните цели. Партијата на Вучиќ, во моментов има 131 пратеничко место што е повеќе од двојно во Парламентот кој брои 250 пратеници.

XS
SM
MD
LG