Достапни линкови

Русија го суспендира долгот на Украина


Рускиот министер за финансии, Антон Суливанов.

Рускиот министер за финансии, Антон Суливанов.

Руските власти соопштија дека привремено го суспендираат барањето до Украина за целосно враќање на заемот од 3 милијарди долари со цел да и дадат време на новата влада во Киев да донесе одлука по прашањето.

Рускиот министер за финансии, Антон Суливанов изјави дека новата украинска влада треба да ја преиспита својата позиција и да отвори преговори со Русија за долгот. Според него, Украина претходно побарала од Русија да ја земе во предвид политичката нестабилност во земјата.

XS
SM
MD
LG