Достапни линкови

logo-print

МОСТ предлага забрзување на прочистувањето на Избирачкиот список


Претседателот на МОСТ Дарко Алексов

Претседателот на МОСТ Дарко Алексов

Граѓанската асоцијација МОСТ предлага измени на четири закони со цел, како што велат, да се скратат роковите и да се овозможи брзо прочистување на Избирачкиот список за да се овозможат кредибилни избори. Тие сметаат дека постојните законски решенија тоа не го овозможуваат. За таа цел бараат надлежните да ги разгледаат предлозите, кои како што посочија веќе се доставени и до четирите политички партии. Доколку не се донесат вакви измени четирите најголеми политички партии ќе треба консензуално да решат како ќе се третираат оние граѓани за кои ќе започнат постапки за поништување на личната карта и живеалиштето, а кои нема да може навремено да се завршат, рече претседателот на МОСТ Дарко Алексов.

XS
SM
MD
LG