Достапни линкови

logo-print

ДИК ќе го соопшти начинот на теренските проверки


архива

архива

Државната изборна комисија денеска ќе го соопшти начинот на спроведување на теренските проверки на податоците кои произлегоа од Извештајот од вкрстените проверки на базите на десет институции, чија цел е прочистување на Избирачкиот список во пресрет на вонредните парламентарни избори.

Претставници на Комисијата, исто така, ќе ја презентираат медиумската кампања „Отворени врати“ преку која граѓаните треба да се информираат и да се мотивираат за соработка со тимовите на ДИК кои ќе ја спроведат теренската проверка.

XS
SM
MD
LG