Достапни линкови

logo-print

Државните службеници не смеат да ја критикуваат украинската влада


Илустрација

Илустрација

Украина им забрани на владините службеници јавно да ја критикуваат работата на државните институции и на нивните колеги. Правилото е дел од новиот етички кодекс, кој државните службеници мора да го почитуваат или да се соочат со дисциплински мерки. Во декретот објавен денеска на интернет страната на владата се наведува дека владата вовела стандарди за етичко однесување на државните службеници за „да се врати довербата на јавноста во работата на државните органи и функционери“.

XS
SM
MD
LG