Достапни линкови

logo-print

Не се пријавиле доволно информатичари на конкурсот на ДИК


Државната изборна комисија (ДИК) денеска соопшти дека моментно се врши проверка на податоците во секоја од базите на податоци, по што податоците ќе бидат префрлени во единствен сервер на ДИК, на кој ќе се вршат вкрстените проверки. Од Државната изборна комисија наведуваат и дека вршат кадровско доекипирање, но оти на првиот оглас за информатичари не се пријавиле доволен број кандидати, па затоа ќе биде делумно повторен.

XS
SM
MD
LG