Достапни линкови

logo-print

Владата се задолжи четири пати повеќе од што побара


Владата денеска се задолжи за 10 милиони евра повеќе од што најави. Денеска позајми нови 13,4 милиони евра, иако на денешната аукција на државни записи побара заем од 3,6 милиони евра од домашните кредитори, колку што утре доспеваат за враќање. На секое задолжување од почетокот на годинава, владата се задолжуваше двојно повеќе од што бараше. Само од почетокот на годинава владата се задолжи за 91 милиони евра, наместо за планираните 42 милиони евра.

XS
SM
MD
LG