Достапни линкови

logo-print

Стандардизирана регистрација на мигранти на Балканот


Стандардизирана регистрација на мигранти долж западно-балканската рута денеска беше договорена на работниот состанок на директорите на полициите на Македонија, Австрија, Словенија, Хрватска и Србија. Директорот на Бирото за јавна безбедност Горанчо Савовски, на прес-конференција по состанокот информира дека на лицата кои што немаат патни документи, носат фалсификувани патни документи или коишто даваат погрешни информации за идентитетот или земјата од која што доаѓаат нема да им се овозможи транзит.

XS
SM
MD
LG