Достапни линкови

logo-print

Седница на Анкетната комисија за фалсификувани лични карти


Анкетната комисија за аферата со фабриката за фалсификувани лични карти денеска ја одржа првата седница на која беше изгласан Деловникот за работа. Пратениците од опозицијата, како што најавија, не учествуваат во нејзината работа. Пред усвојувањето на Деловникот, претседателот на Анкетната комисија Илија Димовски истакна дека тој е суштински идентичен со Деловникот за работа на Анкетната комисија за скандалот со прислушувањето и оти се остава простор и пратениците од опозицијата да се приклучат во нејзината работа. До понеделник, пратениците членови на Анкетната до претседателот треба да достават предлог листа на сведоци кои би сведочеле, како и предлог за посета на институции од каде би можеле да се добијат информации за фалсификувањето лични карти, односно за случајот „Фабрика за лични карти“.

XS
SM
MD
LG