Достапни линкови

logo-print

ЕУ и слободниот трансфер на трудот


Какви се искуствата во ЕУ за слободното движење на луѓето и можноста да најдат работа во други земји од нивните татковини? Истражувањата во Македонија покажуваат дека над половина од младите сакаат да работат во некоја членка на ЕУ.

XS
SM
MD
LG