Достапни линкови

Британска амбасада - Со консензус до веродостојни избори


Британскиот амбасадор во Македонија Чарлс Герет.

Британскиот амбасадор во Македонија Чарлс Герет.

Треба да се заврши уште многу работа за веродостојни избори, особено во однос на гласачкиот список, балансирано медиумско покривање и еднаков пристап до медиумите, реагира денеска британската амбасада во Скопје по изборот на нова влада и најавата за избори на 24 април.

„Досегашниот напредок се засноваше на договор помеѓу четирите главни партии. Доколку се работи на изнаоѓање решение за продолжената и неповолна политичка криза, преостанатите прашања исто така треба да се решат со консензус – и на начин со кој сите партии ќе се вклучат во изборите и ќе го прифатат резултатот како волја на македонската јавност“, стои во соопштението на британската амбасада.

XS
SM
MD
LG