Достапни линкови

logo-print

Бан Ки Мун побара поактивна борба против екстремизмот


Генералниот секретар на Обединетите нации Бан Ки Мун

Генералниот секретар на Обединетите нации Бан Ки Мун

Генералниот секретар на Обединетите нации Бан Ки Мун ги повика 193 земји членки на оваа организација да развијат национални планови за дејствување и спречување на ширењето на насилниот екстремизам. Тој во извештајот до Генералното собрание наведува дека најголема закана е брзото ширење на екстремистичките идеологии на што му помага и технолошката револуција. Бан Ки Мун оценува дека националните планови треба да бидат насочени кон унапредување на дијалогот, намалување на недовербата, инвестирање во образованието и отворање работни места.

XS
SM
MD
LG