Достапни линкови

Поплави во Албанија, евакуација на жители


Илустрација

Илустрација

Околу 500 семејства биле евакуирани во западниот дел на Албанија, откако реката Шкумбини се излеала од коритото поради поројните дождови. Полицијата и војниците биле испратени во Лушне, на 80 километри југозападно од Тирана. Стотици други семејства биле евакуирани во други регион изминатите два дена. Повеќе области, меѓу кои и Тирана се погодени од поплавите, а лизгањето на земјиштето блокира некои од главните патишта.

XS
SM
MD
LG