Достапни линкови

Јахјага-Косово е во длабока криза


Косовската претседателка Атифете Јахјага во обраќањето пред Парламентот.

Косовската претседателка Атифете Јахјага во обраќањето пред Парламентот.

Косовската претседателка Атифете Јахјага порача дека земјата минува низ најкритичниот период на парламентарна демократија и дека е во длабока политичка и морална криза. Според неа, поради тоа се загрозени редот и законот во Косово.

Таа во годишното обраќање пред пратениците истакна и дека годината ја започнала со повик кон граѓаните да не ја напуштаат земјата, а ја завршува повикувајќи ги пратениците да најдат заеднички пат за дијалог и за излез од политичката ситуација.

XS
SM
MD
LG