Достапни линкови

logo-print

САД со 24 милиони долари помош за бегалците


Американскиот државен секретар Џон Кери

Американскиот државен секретар Џон Кери

Американскиот државен секретар Џон Кери за време на посетата на Атина изјави денеска дека САД ќе издвојат 24 милиони долари за бегалците во Европа со цел да помогне при нивното згрижување во текот на зимата. Помошта, како што наведе ќе биде доставена до УНХЦР. Со парите ќе бидат обезбедени храна, вода и сместување на бегалците. Според Кери, тоа на владите ќе им помогне да ги регистрираат и ги проверат бегалците кога ќе стигнуват во Европа.

XS
SM
MD
LG