Достапни линкови

logo-print

Лекарскиот синдикат го осуди нападот на Клинички центар


Самостојниот синдикат на клинички центри го осуди вчерашниот напад на лекарот од Универзитетската клиника за дигестивна хирургија. Од синдикатот бараат итно донесување закони за докторска и за сестринска и акушерска дејност, како и воспоставување систем за заштита на достоинството и угледот на докторите и останатите здравствени работници.

Синдикатот го повика и своето членство, јавно во кругот на Клинички центар да изрази солидарност кон докторот Љубомир Огњеновиќ и да го искаже својот револт кон несаканиот настан, како и кон „понижувачкиот статус на докторите и другиот здравствен персонал“. Од синдикатот бараат и директорите на сите јавни здравствени установи во земјата итно да воспостават 24-часовно професионално обезбедување.

XS
SM
MD
LG