Достапни линкови

logo-print

Косовскиот Парламент ја ратификува спогодбата со ЕУ


Парламентот во Косово

Парламентот во Косово

Косовскиот Парламент денеска го одобри законот за ратификација на Спогодбата за стабилизација и асоцијација со Европската унија. Но, без опозициските пратеници кои пред гласањето ја напуштија парламентарната сала. Преостанатите 86 од 120 пратеници едногласно се изјаснија „за“ ратификација на спогодбата. Спогодбата ќе донесе поголем економски просперитет, правна сигурност, владина одговорност и политичка стабилност на граѓаните на Косово.

XS
SM
MD
LG