Достапни линкови

logo-print

Во Скопје конференција за спречување екстремизам


Во Скопје денеска ќе се одржи националната конференција поддржана од ОБСЕ, на тема „Превенција на насилен екстремизам и радикализација што води кон тероризам“. Целта на конференцијата е да се зајакне капацитетот на полициските службеници во борбата против екстремизмот и да се подигне нивната свест за користа од примената на техники на полициското работење во соработка со заедницата, како начин за надминување на предизвиците на насилниот екстремизам. По тој повод, шефот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, амбасадорката Нина Суомалаинен и министерот за внатрешни работи Митко Чавков, ќе им се обратат на присутните.

XS
SM
MD
LG