Достапни линкови

logo-print

Германија ќе ги враќа лажните азиланти од Западен Балкан


Камп за азиланти во Берлин

Камп за азиланти во Берлин

Германскиот министер за внатрешни работи Томас де Мезиер изјави денеска дека десетици илјади кандидати за азил од земјите од Западен Балкан, чии молби биле одбиени, ќе треба да ја напуштат земјата. Тој посочи дека во следните недели бројот на случаи на репатрирани, доброволно враќање и протерување значително ќе се зголеми.

Според него, миграциските служби ќе ја забрзаат и работата за разгледување на молбите за азил. Од почетокот на годината 11.000 лица се протерани од Германија, а 27.000 доброволно ја напуштиле земјата.

XS
SM
MD
LG