Достапни линкови

Британските војници ќе останат во Авганистан


Британскиот секретар за одбрана Мајкл Фелон

Британскиот секретар за одбрана Мајкл Фелон

Велика Британија ќе го задржи сегашното ниво на нивните војници во Авганистан и во наредната година. Британскиот секретар за одбрана Мајкл Фелон денеска го информираше Парламентот за одлуката. Претходно САД соопштија дека исто така ќе задржат 5500 војници во Авганистан и по крајниот рок за нивно повлекување до крајот на годинава. НАТО побара и од другите нивни сојузници да го направат истото. Фелон изјави дека одлуката на САД и Велика Британија ја покажува континуираната посветеност на НАТО во обуката на авганистанските сили.

XS
SM
MD
LG