Достапни линкови

logo-print

Координативен состанок во Гевгелија за мигрантите


Во Гевгелија се одржа состанок на регионалниот штаб на Центарот за управување со кризи на кој присуствуваа директорката на главниот штаб на Републичкиот центар за управување со кризи Сузана Салиу и градоначалникот на општина Гевгелија Иван Франгов, како и претставници на УНХЦР, на Црвениот крст и на други институции вклучени во справувањето со бегалската криза. По информацијата за состојбата и активностите во Прифатниот камп за мигранти во Гевгелија на состанокот беа посочени подготовките што се прават за претстојните зимски услови. Беше речено веќе бил поставен голем шатор на невладината организација Хабитат на влезот од центарот, а уште еден ќе биде поставен кај железничката платформа. УНХЦР ќе постави уште три големи шатори. Од денеска ќе профункционира интернет врската во Центарот за побрза евиденција и пропуштање на мигрантите.

XS
SM
MD
LG