Достапни линкови

logo-print

Австрија не може да прима мигранти од Словенија


Австрија ја информира Словенија дека веќе не може да прима мигранти кои Словенија ги упатува во таа земја. Се прецизира дека Австрија имала проблем со сместувањето и снабдувањето на мигрантите. Претходно и Словенија предупреди дека не може да прифати неограничен број мигранти и бегалци. Притоа Љубљана побара од Хрватска, Србија и Македонија да преземат чекори за забавување на мигрантскиот бран. По затворањето на унгарската граница кон Хрватска, мигрантите и бегалците на патот кон богатите западно европски земји се упатија кон Словенија.

XS
SM
MD
LG