Достапни линкови

Фестивал на изведувачки уметности и добри практики во МКЦ


Проект за меѓуетничка интеграција во образованието. Фотографии на УСАИД од различни активности во кои се вклучени ученици од Македонија.

Проект за меѓуетничка интеграција во образованието. Фотографии на УСАИД од различни активности во кои се вклучени ученици од Македонија.

Фестивал на изведувачки уметности и добри практики на тема „Бидете креативни, бидете интерактивни, бидете интеретнички“ ќе се одржи денеска во Младинскиот културен центар во Скопје.

Фестивалот е резултат на четиригодишните креативни работилници на средношколци од Македонија во рамки на Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието и има за цел да го зајакне учеството на младите во меѓуетничкиот дијалог во училишната средина и да ја зголеми граѓанската свест и почитувањето на човековите права меѓу младите во Македонија.

Фестивалот ќе понуди богата едукативна и забавна програма, а ќе бидат презентирани примери и добри практики на неформално образование, можности за креативно изразување, како и начини на директна работа со младите.

Фестивалот го организира Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието, имплементиран од Македонскиот центар за граѓанско образование.

XS
SM
MD
LG