Достапни линкови

logo-print

ЕК претстави задолжителен план за справување со бегалците


Претседателот на Европската комисија Жан Колод Јункер претстави итен план за справувањето со најголемиот прилив на бегалци и баратели на азил во Европа од Втората светска војна. Јукер денеска во Европскиот Парламент претстави план за задолжителна програма за распоредување на 160 илјади бегалци низ Европската унија, кои моментално се во грција, Унгарија и Италија. Јункир рече дека програмата ќе содржи задолжителни квоти за бегалците за секој членка на ЕУ. Тој повика земјите членки да го поддржат планот на состанокот на министрите закажан за 14 септември.

XS
SM
MD
LG