Достапни линкови

logo-print

Повеќе од две илјади мигранти влегле во Македонија за 24 часа


Во последните 24 часа се издадени потврди за право за барање азил на 2.165 странски државјани, од кои 1.309 се мажи, 303 жени и 446 деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и 107 деца кои патуваат без родител.

Според државјанството, најбројни се лицата од Сирија, 1.788, потоа од Иран 116, Ирак 98, Авганистан 66, Палестина 47, Пакистан 12, додека другите се во помал број.

За истиот период, не се поднесени барањаза признавање право на азил врз основа на претходно издадена потврда.

Во периодот од 19 јуни до 6 септември годинава се издадени потврди на вкупно 62.586 странски државјани.

XS
SM
MD
LG