Достапни линкови

logo-print

Унгарија дискутира како армијата да ја обезбеди границата


Унгарската Влада дискутираше како да се употреби армијата за да помогне во обезбедувањето на јужната граница на земјата, каде што бранот мигранти влегува во Европската унија. Портпаролот на Владата, Золтан Ковач изјави дека секоја одлука за користење на армијата мора да биде базирана на одлука на Парламентот, каде следната недела ќе биде дискутирано прашањето. Бранот мигранти, многумина од Сирија вчера го погоди јужниот дел на унгарската граница минувајќи низ празнините на недовршената препрека. Според прогнозите на Обединетите Нации, се очекува бројот на мигрантите, кои минуваат низ блаканските земји на нивниот пат кон Европската унија, да достигне 3000 дневно.

XS
SM
MD
LG