Достапни линкови

logo-print

Русите се за цензурирање на Интернетот


Скоро три петтини од русите поддржуваат затворање на интернетот во случај на вонредна состојба во земјата, покажа најновата анкета. 73 проценти од испитаниците изјавиле дека негативните информации за државните службеници не би требало да бидат објавувани на интернет, додека 42 насто сметаат дека странските власти го употребуваат интернетот против Русија и нејзините интереси. 45 проценти од анкетираните ја поддржуваат идејата за блокирање на веб страниците на странските медиуми.

XS
SM
MD
LG