Достапни линкови

logo-print

Египет го осуди поранешниот премиер Назиф


Египетскиот суд денеска го осуди поранешниот премиер Ахмед Назиф на пет години казна затвор за корупција. Назиф беше премиер во времето на соборениот претседател Хосни Мубарак. Освен затворска, поранешниот премиер е осуден и на парична казна од 6,8 милиони долари.Тој, исто така, мора да врати околу 6 милиони долари од бонуси кои нелегално ги добил. Судот утврди дека Назиф ја користел својата позиција како премиер од 2004 до 2011 година за да стекне богатство во висина од 8,2 милиони долари.

XS
SM
MD
LG