Достапни линкови

logo-print

Се враќаат српските туристи од Тунис


Педесет српски туристи од Тунис пристигнаа во Белград попладнето со авион испратен од владата на Србија. Министерот за трговија, туризам и телекомуникации, Расим Љајиќ, изјави дека во Тунис, во моментов престојуваат 444 српски туристи, и дека 61 турист изразиле желба да се врати во земјата по терористичките напади. Љајиќ рече дека на туристите кои планирале да патуваат во Тунис до крајот на годината, Агенциите треба да им ги врати парите, иако тие немаат формално-правната обврска бидејќи на таа дестинација не е прогласена вонредна состојба, или да им дадат можност да се одлучат за друга дестинација.

XS
SM
MD
LG