Достапни линкови

logo-print

Милијарди долари од европските мигранти до родните земји


Меѓународниот фонд за развој на земјоделството соопшти дека работниците мигранти во Европа во минатата година во своите родни земји вратиле околу 109 милијарди долари за поддршка на околу 150 милиони луѓе низ целиот свет. Во студијата на организацијата е наведено дека две третини од парите отишле во земји во развој, најчесто во Азија и Африка. Останатата третина била испратена до роднините на работниците мигранти, најчесто од Русија и западна Европа до посиромашните источно европски земји.

XS
SM
MD
LG