Достапни линкови

Драги-Грција да го направи следниот чекор


Претседателот на Европската централна банка, Марио Драги.

Претседателот на Европската централна банка, Марио Драги.

Претседателот на Европската централна банка, Марио Драги изјави дека Грција треба да го направи следниот чекор и повика да биде постигнат одржлив и сеопфатен договор меѓу земјата и нејзините меѓународни кредитори. Тој пред Европскиот парламент во Брисел порача дека тоа мора да се случи многу брзо. Според него, сите учесници треба да направат особени напори, но топката е во полето на грчката влада.

XS
SM
MD
LG