Достапни линкови

Внатрешна контрола на МВР-Акцијата во Куманово оправдана


Оштетени куќи во Дива населба во Куманово после полициската акција против вооружена група.

Оштетени куќи во Дива населба во Куманово после полициската акција против вооружена група.

Секторот за внатрешна контрола и професионални стандарди при МВР по извршените проверки соопшти дека акцијата на полицијата во кумановската Дива Населба била извршена според утврден план, а преземените дејства биле основани, оправдани и правилни. Според соопштението, приведувањето на лицата во акцијата било согласно законските норми. Во случајот со бегството на еден од приведените Секторот констатирал непрофесионалност кај полициските службеници кои го чувале и најавија покренување дисциплински постапки.

XS
SM
MD
LG