Достапни линкови

Американски состанок за стратегијата во Украина


Американскиот секретар за одбрана Еш Картер

Американскиот секретар за одбрана Еш Картер

Американскиот секретар за одбрана Еш Картер повика официјални претставници на американската војска и на дипломатијата денеска во Германија да разговараат за ефикасноста на стратегијата на НАТО спрема Москва како одговор на украинската криза. Околу дваесетина генерали и дипломати ќе разговараат дали се уште има политичка волја во Европа за задржување на санкциите против Русија. Тие ќе разговараат и за воените опции, вклучувајќи и директно вооружување на Украина. До средбата доаѓа откако во источна Украина дојде до борби, најжестоки од примирјето постигнато во февруари годинава.

XS
SM
MD
LG