Достапни линкови

logo-print

Од денеска до 10 јуни екстерно тестирање на учениците


Од денеска до 10 јуни ќе се спроведува екстерното тестирање за оваа учебна година кое ќе опфати вкупно 183.280 ученици и 17.803 наставници. За секој предмет се генерирани прашања во зависност од неговата застапеност во наставниот план, односно бројот на часови. На prasanjaeksterno.dic.edu.mk беа објавени распоредите за екстерно тестирање на учениците од четврто одделение во основно образование до трета година средно образование.

XS
SM
MD
LG