Достапни линкови

logo-print

Владата бара измени во Украина за исплата на долгови


Generic - Euro, dollar, euros, dollars, exchange rate, money, banknotes, crisis, recession, undated

Generic - Euro, dollar, euros, dollars, exchange rate, money, banknotes, crisis, recession, undated

Украинската влада соопшти дека побарала од Парламентот да го одобри законот со кој им се гарантира правото доколку е потребно да ја запрат исплатата на долговите во странство. Според соопштението, во случај на напад од страна на бескрупулозните кредитори на Украина законот ќе го штити државниот имот и јавниот сектор.

Соопштението доаѓа додека Киев се обидува да постигне договор со кредиторите до наредниот месец со што ќе се заштедат 15,3 милијарди долари во наредните четири години.

XS
SM
MD
LG