Достапни линкови

logo-print

ССМ одржа марш на солидарност


Марш на солидарност на ССМ

Марш на солидарност на ССМ

Маршот на солидарност во организација на ССМ беше одржан денеска во Скопје по повод Меѓународниот ден на трудот 1 мај. Маршот почна пред платото на ССМ, а заврши на плоштадот Македонија. Синдикалниот лидер Живко Митревски побара потпишување колективни договори, обезбедување сигурни работни места, како и траен работен однос и работен однос на неопределено време и сигурни плати за сите работници со кои ќе им обезбедат пристоен живот. Во меѓувреме беа одржани и протести на неколку синдикати против постојаното кршење на работничките права и задушувањето на синдикализмот.

XS
SM
MD
LG