Достапни линкови

logo-print

ЕУ бара Авганистан да се бори против корупцијата


ЕУ ги повика авганистанските власти да се борат против широко распространетата корупција во земјата. Според ЕУ, авганистанските власти добро започнале со реотварањето на случајот со измамата во банката Кабул, но сега мора да се преземат конкретни чекори со кои корупцијата ќе биде спречена. ЕУ соопшти дека корупцијата во земјата доаѓа од највисоките редови и оттаму треба да почне борбата.

XS
SM
MD
LG