Достапни линкови

logo-print

Голем раст на инфалцијата во Украина


Инфлацијата во Украина во првиот квартал од годинава пораснала на 20.3 проценти споредбено со периодот од јануари до март во минатата година. Само минатиот месец инфлацијата бележи раст од 45.8 отсто. Државната агенција за статистика соопшти дека цената на храната и неалкохолните пијалоци е зголемена за 15.3 проценти во однос на март, а цената на облеката и чевлите за 13.5 отсто. Цената на домување пак бележи раст од само 1,1 процент.

XS
SM
MD
LG