Достапни линкови

logo-print

Банките во САД можат да издржат глобална рецесија


Американското министерство за финансии соопшти дека најголемите 30 банки во Соединетите држави се соодветно поставени за да издржат жестока домашна, но и глобална рецесија. Ова се наведува во годишниот извештај за силата на американскиот банкарски сектор. Во него се додава дека банките сега биле посилни од времето на финансиската криза во 2008 година, главно поради постојаното заздравување на економијата. Таканаречениот стрес тест почна во 2009 година и има за цел да ја обнови довербата во американскиот финансиски систем.

XS
SM
MD
LG