Достапни линкови

logo-print

Последните копии на Магна Карта на едно место


Британската библиотека во Лондон

Британската библиотека во Лондон

Последните четири копии на Магна Карта се донесени во Лондон за прославата по повод 800 годишнината од еден од најважните документи во историјата. Тие ќе бидат изложени во Британската библиотека во Лондон, каде што ќе можат да ги видат 1215 луѓе кои биле избрани со жрепка. Магна Карта која беше потпишана во 1215 година смета за камен темелник на слободата, демократијата и владеењето на правото и беше основа за законските системи во светот, вклучувајќи ја Универзалната декларација за човекови права, како и американскиот Устав.

XS
SM
MD
LG