Достапни линкови

logo-print

Еврозоната ги чека предлозите на новата грчка влада


Атина

Атина

Министрите за финансии на земјите членки на еврозоната на состанокот во Брисел се согласија дека најпрвин треба да дознаат што новата влада на Грција има намера да направи во решавањето на кризата па потоа да се види што ќе преземе Европската унија. Навестено е дека на грчката влада која бара крај на „стегањето на ременот“ да и се даде подолг рок за да ги исполни условите за завршување на вториот план за поддршка на Грција одобрен од Унијата, Меѓународниот монетарен фонд и Европската централна банка.

XS
SM
MD
LG