Достапни линкови

logo-print

Европа ќе печати нови еден билион евра


Европската централна банка се очекува денеска да го објави планот за купување обврзници што може да доведе до печатење на нови до еден билион евра. Одлучувачкиот 25-член борд на банката дискутира за предлогот на извршниот одбор на Европската централна банка за купување владини обврзници во вредност од 50 милијарди евра месечно, најмалку една година, а можеби и до крајот на 2016 година, почнувајќи од март годинава.

XS
SM
MD
LG