Достапни линкови

logo-print

Над 35 милиони луѓе во светот во ропство


Повеќе од 35 милиони луѓе низ целиот свет се заробени во модерни форми на ропство, вклучувајќи принудна работа, присилни бракови, трговијата со луѓе, ропство поради долг и комерцијална сексуална експлоатација, се наведува во извештајот на Фондацијата Слободен Булевар, со седиште во Австрија. Извештајот опфаќа 167 земји. Според извештајот најголем процент на „ропство“ или 61 процент е само во пет земји, Индија, Кина, Пакистан, Узбекистан и Русија.

XS
SM
MD
LG