Достапни линкови

Македонија под голем притисок да се справи со илегалните мигранти


Министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска.

Министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска.

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска вели дека земјата е под голем притисок да се справи со илегалната миграција, коментирајќи за загинувањето на двајца Сиријци на пругата во близина на Велес. Таа вели дека МВР со целиот капацитет и ресурси настојува да ги детектира илегалните мигранти, но големината и сериозноста на проблемот не може да се гледа низ призмата на постапување на една држава бидејќи ова е глобален проблем. Таа рече дека досега апелирале за поголема соработка на сите засегнати страни, вклучително и грчките погранични власти, но и европските агенции надлежни за подобро обезбедување на границата.

XS
SM
MD
LG