Достапни линкови

logo-print

За Германија балканските земји се безбедни држави


Во Германија стапи во сила законот со кој повеќе земји од Западен Балкан се прогласени за безбедни држави со што се олеснува протерувањето азиланти. Барањата за добивање азил од граѓани на Македонија, Босна и Херцеговина и Србија сега ќе бидат брзо решавани. „Доколку сакаме нашата хуманитарна одговорност трајно да ја исполнуваме и да се погрижиме на оние на кои не им е потребна заштита да им го укинеме престојот во Германија што е можно побргу“, изјави германскиот министер за надворешни работи Томас де Мезиер.

XS
SM
MD
LG