Достапни линкови

logo-print

Бангладеш се соочува со прекин на електричната енергија


Бангладеш се соочува со прекин на електричната енергија низ целата земја откако далноводите престанале да функционираат. Од министерството за енергија соопштија дека како резултат на тоа сите електроцентрали автоматски биле исклучени. Ареодромот во главниот град, според извештаите се уште функционира благодарение на генераторите со кои се обезбедува електрична енергија. Според министерството, инжињерите работат на поправање на прекинот.

XS
SM
MD
LG