Достапни линкови

logo-print

Опомена за 11 функционери кои извршувале две функции


Членови на Државната комисија за спречување корупција

Членови на Државната комисија за спречување корупција

Државната комисија за спречување на корупцијата денеска им изрече јавна опомена поради извршување на две функции истовремено и судир на интереси на единаесет лица. Според нивното соопштение, Деџат Сефери, Славко Јанкоски, Мујдин Билали, Сеад Исмаил, Наим Салиев, Кристијан Тодоров, Николче Дамјановски, Валентина Јовановска, Зулкуфли Саити, Дарко Стојчевски и Саша Николиќ имале 15 рок да се откажат од една од двете функции кои истовремено ги извршуваат. Откако Комисијата констатирала дека овие лица не постапиле по нивното барање им изрече мерка јавна опомена.

XS
SM
MD
LG